Why Did You Kill Me? (2021), noul documentar true crime marca Netflix

Why Did You Kill Me? Este noul documentar true crime disponibil pe Netflix in care o mama de familie va reusi sa ii gaseasca pe ucigasii fiicei sale datorita unui profil fals pe MySpace.

Documentarele true crime oferite de Netflix seduc din ce in ce mai multi abonati si cel pe care vi-l prezentam acum nu face exceptie de la regula. Documentarul spune povestea unei mame care decide sa razbune cu orice pret moartea fiicei sale Crystal. Suntem in anul 2006, la Riverside, intr-un cartier situat in partea de est a orasului Los Angeles. Cangrenat de un teribil razboi intre doua gasti rivale, cartierul este obiectul jafurilor si impuscaturilor in mod repetat.

Plecata la cumparaturi, Crystal, o tanara in varsta de 24 de ani, va fi impuscata mortal atunci cand masina in care se afla este luata drept tinta. Alaturi de ea se afla mama si fratele sau care asista neputinciosi la aceasta scena teribila. In fata incapacitatii politiei de a rezolva acest caz, Belinda Lane, mama victimei, se va lansa pe urmele asasinilor. Cu ajutorul nepoatei sale, Jaimie, creeaza un profil fals pe reteaua sociala MySpace si atrage atentia mai multor membri ai gastilor locale. De-a lungul conversatiilor purtate indiciile se multiplica, pana in momentul in care Belinda reuseste sa dea de urma asasinului si ii scrie: stiu ca tu esti, de ce m-ai ucis?

Dupa ce ne-a prezentat portretul principalelor personaje ale acestui documentar (toti sau aproape toti au avut probleme cu drogurile sau au fost la inchisoare, inclusiv mama victimei), documentarul se focalizeaza asupra aceasta mama indurerata, capabila de orice pentru a razbuna moartea fiicei sale. Drumul parcurs de Belinda este din ce in ce mai intunecat. Dincolo de acest personaj central, Why Did You Kill Me? este o imersiune edificatoare in infernul cartierelor sarace cangrenate de violenta gastilor si a locuitorilor.

Lasă un răspuns