Sucurile naturale

Voi ce beți? Ce sucuri? Sigur că printre Cola, mai bem câte ceva natural, din cutii fără conservanți. Nu mi-au prea plăcut sucurile naturale la început, parcă nu aveau gust, greșeala era că nu am băut de care trebe. Acum am și un storcător și îmi fac eu propriile mele delicii, din diverse fructe. Cel mai mult îmi place cel de mere, atât de limpede, atât de acrișor, nu se compară cu nimic.

E păcat că sucurile naturale sunt atât de scumpe, am avea o viață mai sănătoasă dacă nu ne-am uita la preț. Uneori beau sucuri acidulate, doar coloranți adică, pentru că sunt mai ieftine și nu vreau chiar apă plată. Un pahar de suc de portocale poate fi și peste 10 lei, asta e bătaie de joc.

În fine, eu le beau fără zahăr, chiar dacă e vorba de lămâi, iar cele cu pulpă nu îmi plac. Îmi place sucul limpede, să văd prin el și să nu simt nimic în gură când îl beau decât gustul. Multe din sucurile „naturale” și naturale conțin pulpă, tot timpul le nimeresc așa, dar nu le scutur. Din acestea îmi plac cele cu portocale și desigur, mere. Mere verzi. De o vreme, adică de la ultima durere de gât am început să îmi cumpăr mai des. Nu știu cât de naturale sunt, că nu sunt cele mai scumpe. Sunt bune.. asta contează.

Deci, sucurile naturale ar face bine să înlocuiască orice alt suc din alimentația voastră.. noastră. Acestea conțin și vitamine, față de celelelate, precum Cola, e un mare plus. Fac și bine, nu doar rău. Momentan mor de sete, nu am nici un suc și mă mulțumesc cu apă. Vreau să văd cât timp rezist fără cola. Văzusem un tip astăzi cu o sticlă la doi litri și deja mi se umezea gura, m-am grăbit să trec de el.

Lasă un răspuns