Sistemul de operare Windows

Voi ce Windows folosiți? Sau sunteți deja pe Linux? Eu încă stau foarte bine pe Windows 7, iar pe laptop, deși aveam planuri de Linux, am primit licență de Windows 8.1 de care pot să spun că mă bucur. După eșecul cu Windows 8, toate acele noutăți, 8.1 parcă e altfel. Ambele sunt mai noi, mai rapide și cu cerințe mai mici decât 7, cel puțin din auzite. În ziua de astăzi nu poți face nimic cu un computer care are sub patru gb de ram. E.. dezamăgitor.

Multe laptop-uri se vând cu 2 gb ram, multe sisteme pc chiar la 1gb ram. Nu știu pentru ce sunt aceste sisteme, că nu prea poți face nimic. Windows 8.1 este plin de noutăți față de 7, chiar și în BIOS se intră mai complicat. Dar calculatorul pornesște mult mai repede, nu pierzi vremea cu drivere și ai chiar și un store, mai sărac, e adevărat, dar e cu potențial mare.

Eu am avut preferințe mai ciudate, mi-a plăcut chiar și Vista. Nu am avut probleme cu el și arăta chiar bine la vremea lui. Când dădeam de un XP, totul îmi părea așa antic, plus că îmi era foarte greu să găsesc anumite lucruri în el. Astăzi e depășit, nu mai are suport și cea mai bună alternativă e Linux. Am un laptop mai vechi, un Celeron amărât, nu cred că a avut mai mult de un an XP că l-am și mutat pe Linux. Linux Mint seamănă destul de mult cu Windows-ul, e pentru începători, ai totul în față. E mic, se instalează repede și nu trebuie făcute cine știe ce setări.

Windows 8.1 e un succes, după părerea mea, dar Windows 10 va fi ceva superb. Este fpcut cu mare grijă, utilizatorii își pot da cu părerea și e o combinație între 7 și 8.1. Sper să le iasă ceva, ar fi și timpul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?