Începutul diversificării la bebeluși

Incepand cu vasta de 6 luni bebelusi incep sa se obisnuiasca cu noi alimente si sa descopere noi gusturi si noi texturi. Pentru multe dintre proaspatele mamici aceasta perioada se poate dovedi a fi una extrem de dificila, mai ales numeroaselor informatii care exista in mediul online.

Din pacate pareri sunt impartite, iar unii medici pediatri ofera sfaturi invechite fara sa fie la curent cu noile reguli stabilite de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Cu alte cuvinte, ghidul OMS ii sfatuieste pe parinti sa evite oferirea sucurilor din fructe copiilor. Prin stoarcere, fibrele din alimentele dispar si ramane doar o cantitate foarte mare de fructoza ce poate afecta sistemul digestiv al copilului. Cel mai bine este ca fructele sa fie consumate in stare proaspata si sa se renunte la varianta sucurilor.

Alimentatia unui bebelus pentru la varsta de cel putin 1 an nu trebuie sa contina sub nicio forma sare, iar zaharul este indicat sa lipseasca pana la varsta de 2 ani. Copiii abia acum incep sa descopere gustul si nu au nevoie de alimente mult prea procesate sau pline de aditivi pentru a se dezvolta cat mai armonios cu putinta.

De asemena, se recomanda introducerea tuturor alimentelor cu potential alergen pana la varsta de 1 an. In aceasta categorie intra capsunile, oul, peste sau nucile.

Cei mici trebuie sa aiba o dieta echilibrata, adecvata varstei lor astfel incat sa poata primi toate vitaminele si minerale posibile. Consumul de paine ar trebui sa fie restrictionat pentru o perioada cat mai mare de timp datorita faptului ca nu aduce niciun aport nutritional valoros.

Lasă un răspuns