Despre importanța alimentației

Am observat încă de acum ceva timp că tot mai multă lume se plânge din cauza acneei (coşurilor), a durerilor de cap şi a diverselor afecţiuni minore cu cauze necunoscute, cel puţin pentru ei. Am avut perioade lungi în viaţă în care durerile de cap erau la ordinea zilei iar faţa mea era plină de acnee.

La un moment dat am hotărât să-mi schimb radical stilul de viaţă, eliminând complet din alimentaţia mea sucurile acidulate, chipsurile, grăsimile în exces şi mâncarea de la fast-food şi am adăugat în schimbul lor fresh-urile proaspete, legume şi fructe în fiecare zi, salate, peste 3 litrii de apă zilnic şi nu în ultimul rând sportul – unul dintre cele mai importante aspecte din cele pe care le-am enumerat mai sus.

După aproximativ 2 luni de când începusem respectiva schimbare radicală în viaţa mea toate problemele dispăruseră fără urmă. Am început această schimbare acum 2 ani şi de atunci nici măcar un coş nu mi-a mai apărut pe faţă iar durerile de cap şi-au făcut simţită prezenţa doar în zilele în care stresul cauzat de muncă era peste medie şi efectiv mintea mea începea să fie depăşită de situaţie iar reacţia era bineînteles migrena.

Dacă întâmpinaţi în viaţa de zi cu zi problemele pe care le-am enumerat mai sus şi care de altfel sunt probabil cele mai populare în rândul oamenilor din ziua de azi şi nu aţi găsit până în momentul de faţă o cauză plauzibilă atunci vă pot garanta că acestea sunt cauzate de către un program alimentar neadecvat, consumul infim de apă şi lispa sportului din viaţă.

Începeţi să beţi măcar 3 litrii de apă în fiecare zi, eliminaţi definitiv mâncarea nesănătoasă cum ar fi fast-food-ul, grăsimile, prăjelile, chipsurile, sucurile şi înlocuiţi-le cu salate, fructe, legume, fesh-uri proaspete făcute în casă şi unul dintre cele mai importante: sportul iar totul se va schimba garantat în bine.

Lasă un răspuns