De ce este bine sau nu să ai armă

Pe zi ce trece, străzile sunt tot mai periculoase. Chiar și în trafic, nu te poți aștepta la înțelegere, doar vezi un tip cum iese cu bâta si îți lovește mașina. Tu ce faci? Stai acolo și taci, nu te poți pune cu unu cât casa. Dacă ai cameră, e ceva, dar câți au? Numărul lor crește, dar să fim serioși, câți au.

Permisul de port armă e ceva ce se obține destul de ușor. Testul psihologic care îl trece oricine, niște cursuri și gata. Tot ce trebuie să faci, e să îți cumperi un pistol. E jenant, e greu de purtat, iar dacă apar probleme, parcă nu l-ai scoate. Dacă cealaltă parte îl arată și îl scoți și tu, chiar nu arată bine situația.

A avea o armă la tine, are părți pozitive și multe negative. Unul negativ am spus mai sus, altul ar fi îngrijirea. Trebuie să înveți să îl și folosești, că așa mai dobori și o pasăre trăgând în pietre. E scump, sau relativ scump, iar de mai multe ori deranjează decât ajută. Deși o dată să ai nevoie de el și să te salveze și e suficient să merite toate riscurile.

Eu mi-aș lua unul pentru plăcerea mea, să învăț să trag, să văd cum funcționează, nu neapărat pentru protecție. Sunt variante, precum Airsoft, de plastic sau metal, neletale, care nu necesită o licență, dar cele de calitate sunt chiar scumpe. Partea frumoasă e că sunt și competiții, care deși pare ciudat, sunt mai puțin dureroase decât acele competiții cu vopsea. Nu pătează, dor, dar nu atât. În asemenea competiții vii tu cu propriul echipament, e mai bun, tare și e al tău.

Am tot amânat să îmi iau unul, dar într-o zi, când voi avea o problemă și mă va motiva, sigur nu voi mai rezista tentației.

Lasă un răspuns