Cu și despre voluntariate

Cred că de prin clasa a12a tot aud de voluntariate. Ce frumoase sunt, câți oameni cunoști.. dar până să ajung la facultate nu am cunoscut pe nimeni care să se implice în așa ceva. Acum toți se bat pe asemenea proiecte, eu nu prea pot înțelege de ce cineva ar presta un serviciu gratuit.

Sunt tot felul de voluntariate, de la îngrijit de animale la îngrijit de câini. Sunt și acele organizații din facultăți, care fac diverse treburi ale facultății pe gratis. Tot ce vor, sunt bani pentru a face acel lucru, cer de la facultate, primărie.. Se pune mare accent pe așa ceva, se dau și puncte în interiorul organizației. Mai nou, se dă și diplomă, care se spune că ajută la angajare. Nu sunt sigur dacă e adevărat, dar o firmă de succes nu cred că se uită la asta, decât dacă e vreun post de relații cu clienții.

Eu nu mă prea bat pe așa ceva, sigur pot să îmi ocup timpul făcând ceva pentru mine, nu ajutând pe cineva să scape de ceea ce trebuie să facă. Recent am intrat și eu într-o organizație, au tricouri frumoase și se mai fac excursii, acestea au fost cele mai importante lucruri pentru mine. Cât despre voluntariat, mai vedem. Nu știu să fac prea multe și nici să vând limonadă nu îmi convine.

Deci, merită? Dacă te ajută să te dezvolți și să dobândești noi cunoștințe, probabil, dar ca să te afli doar în treabă, nu prea cred. Adică acesta sunt eu, nu fac nimic gratuit, nu văd rostul, nu fac treaba cum trebuie, banii fiind motivația mea. Sper că mă voi descurca bine în acest ONG, e foarte mare, se implică în multe, chiar și cu studenți străini. Un alt lucru bun legat de aceste ONG-uri, e că avem reduceri în anumite localuri.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?