Cu ce poți înlocui băuturile carbogazoase

Acum câțiva ani devenisem o adevărată pagubă la casa omului datorită rutinei haotice în care intrasem. Mai pe scurt toată ziua făceam asta: stăteam la calculator fără să fac nimic util (și acum stau însă produc măcar), fumam la greu și beam sucuri toată ziua. Și nu, nu mă refer la sucurile naturale (fresh-uri) ci la băuturi carbogazoase. Pe primul loc se afla sucul negru, Cola, pe care toți îl știți și îi știți gustul. Cheltuiam o grămadă de bani pe astea și sănătatea mea pleca odată cu banii aruncați pe ele.

La un moment dat, când am cam rămas fără bănuți, am hotărât că trebuie să-mi schimb stilul de viață și să las în urmă toate mizeriile pe care le băgam în organismul meu. Așadar am început prin a mă lăsa de fumat. Din fericire nu mi-a fost deloc greu fiindcă am avut foarte multă încredere în mine. Odată cu țigările au dispărut și litrii de suc pe care-i consumam zilnic, au dispărut și nopțile pierdute pe net, toate fiind înlocuite de mâncare sănătoasă, un abonament la sală și un program de somn bine structurat.

Fiindcă simțeam nevoia ca tot timpul să am o băutură lângă mine ca să-mi fac de lucru cu ea a trebuit să găsesc noi înlocuitori. Așadar am început să beau multă apă, undeva pe la 4 litrii pe zi, și când nu mai aveam chef de apă treceam pe ceai de lămâie (pe care, apropo, îl ador și acum). După ce am rezolvat cu asta, trebuia să înlocuiesc și țigările cu ceva așa că am apelat la fructe. O perioadă mâncam zilnic fructe de 20-30 lei, noroc că bugetul îmi permitea la vremea aia. :))

Așadar, ce vreau să vă spun e că niciodată nu e timpul pierdut și nu e nici pe departe imposibil să renunțați la vicii, trebuie doar să vreți.

Lasă un răspuns