Cele mai frumoase obiective turistice din Buzău

Undeva, la rascrucea dintre Muntenia si Moldova, in partea de sud-est a Romaniei, se situeaza judetul Buzau, cu orasul de resedinta ce poarta acelasi nume. Acest judet ascunde numeroase valori, obiective turistice, traditii, unele din ele foarte cunoscute, cum ar fi Vulcanii Noroiosi, covrigii de Buzau, varza de Buzau, altele mai putin cunoscute insa la fel de importante si de apreciate. Care sunt obiectivele turistice din Buzau demne de vizitat?

• Vulcanii Noroiosi
Unul din cele mai cunoscute obiective turistice din zona, situat in satul Beciu, in comunele Scortoasa si Berca, Vulcanii Noroiosi atrag anual mii de turisti atrasi de reactia naturala pe care o dau exploziile de gaz acumulate la peste 3000 de metri sub pamant, care trec de panza freatica si amesteca apa cu un sol argilos, avand aspectul unui vulcan.

• Focurile Vii
Acest obiectiv turistic se situeaza in comuna Lopatari si a fost incadrat mult timp in categoria fenomenelor stranii, fiindca gazul care tasneste din adanc produce flacari permanente la contactul cu solul. In permanenta, atat pe timp de zi cat si pe timp de noapte, flacarile pot fi observate in zona.

• Asezari rupestre din Muntii Buzaului
Cu mult timp in urma, in acesti munti s-au adapostit oameni, construindu-si chilii dar si lacase de cult, care si acum pot fi vizitate desi in general este foarte greu de ajuns.

• Barajul Siriu
Un baraj important si cu un aspect impozant, situat pe raza satului Siriu, creat cu scopul producerii de energie electrica, acum acest baraj artificial este vizitat anual de mii de turisti, indeosebi pentru speciile de pesti adapostite.

• Cascada Casoca
Putin mai sus de barajul Siriu se afla si cascada Casoca, cea mai frumoasa din zona, cu o cadere de 17 metri.
Judetul Buzau prezinta multe alte obiective turistice, cum ar fi Statiunea de la Sarata Monteoru, Babele de la Ulmet, Drumul Cramelor sau platoul Carstic Salin Meledic.

Lasă un răspuns