Ce vrei să te faci când vei fi mare?

Ce vrei să fii când vei fi mare? Asta era întrebarea care mi se punea extrem de des, când eram mic. Încă mai gândesc așa, când voi fi mare.. Dar sunt mare și nu cred că voi deveni ceva din ce speram pe-atunci. O vreme vroiam să fiu spion, apoi polițist, ba chiar si pompier. Pe la finalul copilăriei am zis medic, apoi judecător. Toate astea erau influențate de ceea ce vedeam în desene și mai apoi în filme sau seriale. E intersant cât de influențabile pot fi, deși nu arată realitatea întotdeauna și doar lucrurile bune, părțile bune care implică acea munca, puțin probabil să fie și în realitate pe cât de dese speri.

Cariera trebuie aleasă cu grijă, multă gândire și să fie luate în considerare toate variantele, toate beneficiile, toate problemele posibila și nu în ultimul rând, dacă sunt șanse să te și angajezi. M-am gândit mult, am decis, m-am răzgândit și am mers pe o decizie de ultim moment, un viitor în domeniul IT. Nu sunt încântat, încă, dar se presupune, observând în jur, că va fi bine, că se plătește și sunt locuri de muncă unde să îți începi cariera.

Nu spun că am luat cea mai bună decizie, nu spun că mi se potrivește 100%, dar niciodată nu am făcut ceea ce mi-a plăcut, nici nu știu dacă e ceva să îmi placă, dar sper că prin muncă sa ajung măcar acolo unde mi-am dorit de mic copil. Să câștig cât pentru a trăi relativ decent, să am timp și pentru mine, acesta fiind un factor care m-a făcut să elimin jumătate din variantele posibile, și pentru familie. Nu vreau o viață pe drumuri, nu vreau o viață pe care să nu o trăiesc, vreau să am timp de toate, fără exces de ceva anume. Nu mă deranjează să lucrez, dacă știu că voi fi recompensat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?