Care sunt cele mai frumoase mănăstiri din România ce ar trebui vizitate cel puțin o dată în viață?

A vizita o manastire nu inseamna ca turistul isi formeaza un scop in sine din a-l gasi pe Dumnezeu in concediul sau sau din a-si regasi pacea interioara.

Sunt unele momente in viata cand ajutorul divin se dovedeste salvator, insa si situatii cand frumusetea locurilor, celelalte atractii turistice din imprejurimi si optiunile religioase ale turistilor cantaresc foarte mult in alegerea unei destinatii de vacanta.

Care sunt asadar, cele mai importante manastiri ce trebuie vizitate cel putin o data in viata si care ofera amintiri de neuitat atat in suflet cat si in aparatul foto?

Din cele mai vechi timpuri, romanii au fost un popor de oameni credinciosi. Iar credinta lor se manifesta si in ziua de astazi, prin vizitarea unor lacasuri de cult atat din orasul lor cat si din alte zone ale tarii.

Cu siguranta toata lumea a auzit de manastirea Voronet, recunoscuta in intreaga Europa sub numele de Capela Sixtina a Estului, fiind una din manastirile cele mai vizitate atat de turistii romani cat si de turistii din strainatate. Manastirea Voronet a fost pictata folosind predominant culoarea Albastru de Voronet, recunoscuta in intreaga lume.

In al doilea rand, turistii nu ar trebui sa rateze cel putin o data in viata vizitarea manastirii Prislop, locasul denumit polul pelerinilor din Romania, in care zeci de mii de oameni vin saptamanal pentru a se ruga la mormantul parintelui Arsenie Boca din toate colturile tarii. Locul superb si imprejurimile extraordinare transforma manastirea Prislop intr-un centru de atractie turistica si pelerinaj.

Se poate vorbi si de vizitarea manastirii Curtea de Arges, locul in apropierea caruia se afla si Fantana lui Manole, manastirea ce are rol de necropola a familiei regale din tara. Se pune accent si pe vizitarea manastirii Putna, un important lacas de cult ridicat de Stefan cel mare, unde este si inmormantat alaturi de ultima si a doua lui sotie, dar si de urmasi ai sai.

Nu in ultimul rand, se recomanda vizitarea manastirii Cozia, ctitoria domnitorului Mircea cel Batran, manastirea Dragomirna, ceamai strimta biserica din lume si manastirea Mraconia, situata la Cazanele Dunarii.

Lasă un răspuns